Skip to content

OVER MIJ

Alexandra

Lekker en gezond koken en eten is altijd al een passie van mij geweest. Koken met verse producten en biologische groenten is voor mij de basis van elke maaltijd. Mensen om me heen werden geïnspireerd door mijn manier van eten bereiden en door mijn kennis over voeding. Ik ben wel eens de vrouwelijke variant van Jamie Oliver genoemd en ik herken mezelf in zijn manier van koken, de chaos en zijn spontaniteit. Dat is ook de manier hoe ik eten bereid. 

Gezin

Ik ben moeder van 3 lieve kinderen, een dochter van 9 en een tweeling, 2 jongens van 5 jaar. Samen met mijn lieve man genieten ze allemaal van mijn maaltijden. Onze kinderen hebben we vanaf een half jaar oud vers bereide stukken groenten gegeven. Dat waren voornamelijk seizoensgroenten. 

Blij 

Ik word blij van; tijd samen met mijn lieve vriend en onze drie schatten; een fijne tijd met mijn familie, lekker eten (bereiden), de zon op mijn huid, een fijn liedje, een wandeling, door weer en wind in de natuur, plezier met vriendinnen, mijn koffie in de morgen, heerlijke (etens)geuren, het strand (waar dan ook), de tijd verliezen terwijl ik aan het tekenen ben, een lekker glaasje wijn, chillen in de tuin (soms met een snoeischaar), goede chocolade, schoon beddengoed (wat buiten heeft gedroogd), een afgewerkt to-do lijstje, grapjes van mijn kinderen, een koelkast vol lekkers, knuffelen met mijn schatten, thee, opwarmen in de sauna, lekker zittende (eerlijke) kleding, succesjes op werkgebied, inspirerende mensen ontmoeten, de slappe lach krijgen, cadeautjes krijgen en iets nieuws leren.

IMG-20210220-WA0000
pexels-kaboompics-com-6035

Mijn achtergrond

Unieke opvoeding

Het werd me toen ik ouder werd duidelijk dat elke dag vers eten bereiden niet voor iedereen gewoon was en is. Ik heb op dat gebied een unieke opvoeding gehad. Tijdens mijn jeugd was pure en verse voeding belangrijk voor mijn ouders. We aten thuis geen vlees en ook geen vis. Veel van het bereidde eten bestond uit zelf verbouwde groenten en fruit. Mijn ouders zijn yogadocenten en kunstenaars (wat ook uniek was in die tijd). Zij hebben altijd mensen geïnspireerd om bezig te zijn met hun lichaam, geest en hun gezondheid. 

Moestuin

Mijn moeder bakte zelf brood, maakte o.a. zelf zuurkool en jam en we aten vooral wat uit onze moestuin kwam. Heerlijke boontjes, courgettes, pompoenen, sla, maar ook bijvoorbeeld appels, kersen en walnoten. Van die appels werden o.a. appeltaarten gemaakt met naar mijn mening helaas te weinig oersuiker :-). Vaak werd er eten bereid met invloeden uit de oosterse cultuur (b.v. zeewier, hiziki en bruine zilvervliesrijst). Als snack kregen we bijvoorbeeld geroosterde norivel. Hoe uniek is dat als Nederlands meisje. Verse rauwe melk haalden we elke dag bij de boer op loopafstand met een emmertje. Ik vond het heerlijk op deze manier opgroeien op het platteland. Ik heb nog steeds affiniteit met de oosterse eetcultuur en word daar nog steeds heel blij van.

De interesse naar voeding en een gezonde leefstijl zijn gebleven. Er zijn mooie en interessante dingen op mijn pad gekomen in de afgelopen jaren. De kennis en ervaring die ik heb opgedaan wil ik graag met jullie delen.

Doel

Mijn doel is om je een stukje bewustwording mee te geven op het gebied van (preventieve) gezondheid met alle bijkomende voordelen. Ik wil ervoor zorgen dat je gezonde gewoontes aanleert zodat jij naar jouw doel kan toewerken. Ik wil je graag stap voor stap begeleiden naar een gezonde(re) leefstijl door middel van haalbare kleine stappen. Ik help jou om gezonde keuzes onbewust te maken met een duurzaam en gezond(er) leven als gevolg.

Juiste informatie

Gezond eten en leven is makkelijker dan je misschien denkt en ik wil je daar graag de juiste informatie over geven. Zo is gebleken uit onderzoek dat je beter een product vol (gezonde) vetten kunt eten dan een lightproduct. Daarnaast is calorieën tellen geen goed idee. Het gaat om de voedingswaarde die in producten zit. De calorieën die je uit fruit haalt zullen je eerder en langer een verzadigd gevoel geven dan calorieën uit laagwaardig voedsel met geraffineerde suikers. Ik wil je graag helpen je maaltijden op te bouwen rond verse, biologische seizoensproducten. Ik vind evenwicht hierin belangrijk. Wees niet te strikt voor jezelf. Af en toe mag je best eens ‘zondigen’. Geniet daar dan van en doe er dan ook niet moeilijk over. 

Puur eten is hot!

Een gezonde leefstijl begint bij pure en eerlijke voeding. Pure biologische voeding is rijk aan voedingsstoffen, er zitten geen toegevoegde suikers in en het bevat meer vezels. Je krijgt een stabielere bloedsuikerspiegel en een mooie(re) huid. Pure voeding bevat antioxidanten en het is een duurzame keus. Het belangrijkste is misschien nog wel dat het heel lekker is!